Da bi praznično pečenje bilo sočno, prelijte ga sa 2 sastojka: Profesionalni kuvari ga bez toga nikada ne spremaju
Hrskavo pečenje iz renre, Foto: Printscreen/Youtube/kuhinjatanja

preukusno je

Da bi praznično pečenje bilo sočno, prelijte ga sa 2 sastojka: Profesionalni kuvari ga bez toga nikada ne spremaju

Hrskavo pečenje iz rerne je pun pogodak za Božić

Objavljeno: 18:56h

Danas čekamo Novu godinu, a uskoro nam se bliži Božić kada domaćice spremaju bogatu trpezu svojim ukućanima.

Pečenje nam je svima omiljeno, a pred vama je sada recept koji kida koliko je dobar.

Meso sočno, hrskavo, prosto se topi u ustima.

Pečenje iz rerne
Pečenje iz rernefoto: Printscreen/youtube/My kitchen Tanja

Obavezno koristite kvalitetne sastojke. Dakle, bitno je da meso bude lepo i da koristite so koja nije previše sitna. Malo truda i pečenje će biti sočno i mekano iznutra, a korica će biti hrskava i slana.

Sastojci:

1/4 praseta

so po ukusu

2 dl ulja

Presek pečenja iz rerne
Presek pečenja iz rernefoto: Printscreen/Youtube/kuhinjatanja

3 dl piva

Priprema:

Prasetinu posoliti sa svih strana i dobro utljati, izbockati nožem na više mesta, a zatim premazati mešavinom ulja i piva. U tepsiju staviti dva drvca i na to staviti meso da se ne bi zalepilo prilikom pečenja. Na dno pleha sipati malo vode i pokriti dobro folijom. Staviti u rernu zagrejanu na 200C i peći oko 3-4 sata. U više navrata izvaditi i premazivati mešavinom piva i ulja, a kada meso postane mekano skinuti foliju i ostaviti da kožura porumeni. Kada se meso malo prohladi iseći i poslužiti uz salatu ili prilog po izboru.

Ako nemate ideju kako da se zasladite, tu je za vas italijanska svečana torta.

Bonus video:

00:54

ŠNICLE PUNJENE KAJMAKOM ZA TILI ČAS! Domaćice, zaboravite na rernu, pomoću OVOG TRIKA meso je gotovo za tren oka! (VIDEO)

(Espreso/BlicŽena/Marija Brčić/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.