preukusno je
Da bi praznično pečenje bilo sočno, prelijte ga sa 2 sastojka: Profesionalni kuvari ga bez toga nikada ne spremaju
Hrskavo pečenje iz rerne je pun pogodak za Božić
Danas čekamo Novu godinu, a uskoro nam se bliži Božić kada domaćice spremaju bogatu trpezu svojim ukućanima.
Pečenje nam je svima omiljeno, a pred vama je sada recept koji kida koliko je dobar.
Meso sočno, hrskavo, prosto se topi u ustima.
Obavezno koristite kvalitetne sastojke. Dakle, bitno je da meso bude lepo i da koristite so koja nije previše sitna. Malo truda i pečenje će biti sočno i mekano iznutra, a korica će biti hrskava i slana.
Sastojci:
1/4 praseta
so po ukusu
2 dl ulja
3 dl piva
Priprema:
Prasetinu posoliti sa svih strana i dobro utljati, izbockati nožem na više mesta, a zatim premazati mešavinom ulja i piva. U tepsiju staviti dva drvca i na to staviti meso da se ne bi zalepilo prilikom pečenja. Na dno pleha sipati malo vode i pokriti dobro folijom. Staviti u rernu zagrejanu na 200C i peći oko 3-4 sata. U više navrata izvaditi i premazivati mešavinom piva i ulja, a kada meso postane mekano skinuti foliju i ostaviti da kožura porumeni. Kada se meso malo prohladi iseći i poslužiti uz salatu ili prilog po izboru.
Ako nemate ideju kako da se zasladite, tu je za vas italijanska svečana torta.
Bonus video:
(Espreso/BlicŽena/Marija Brčić/Prenela: N.J)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!